Asbestinventarisatie, Inspecties & Analyses, Bodemadvies
Home » Asbest Inspecties & Analyses
Home » Asbest Inspecties & Analyses

Asbest Inspecties & Analyses

FIND Inspecties & Analyses is specialist op het gebied van asbest; van inspecties, eindcontroles, analyses, luchtmetingen, monsterneming tot risicobeoordelingen.

Wereldwijd zijn er ongeveer 3500 verschillende toepassingen waar asbest in verwerkt zit. Veel daarvan zijn terug te vinden in gebouwen en objecten van vóór 1994. Wanneer deze verweren, slijten of beschadigen, kunnen ze gevaarlijk zijn voor de gebruikers van het gebouw.

FIND Inspecties & Analyses beschikt over een eigen geaccrediteerd laboratorium waar monsteranalyses gedaan kunnen worden. Dit betekend dat wij asbestverdachte materialen kunnen onderzoeken op asbest. Wij kunnen vaststellen of er daadwerkelijk asbest in zit, welke soort asbest het is en of het asbest al dan niet hechtgebonden is. Aan de hand van deze informatie kan het risico ingeschat worden en op welke wijze het materiaal verwijderd dient te worden.

Eindcontroles na asbestsanering

Voor de risicobeheersing van asbest op locatie voert FIND Inspecties & Analyses in Noord- en Midden Nederland asbest(lucht)metingen en visuele eindcontroles na asbestverwijdering uit conform NEN 2990.
Onze mobiele dienst beschikt over speciaal ingerichte meetwagens waarmee ter plaatse de uitslag van luchtmetingen en eindcontroles kan worden vastgesteld.

De mobiele laboratoria van FIND Inspecties & Analyses, onze buitendienst, worden dagelijks ingepland vanuit kantoor te Heerenveen om luchtmetingen uit te voeren en te analyseren. De luchtmetingen worden conform NEN 2990 uitgevoerd om asbest concentraties in de lucht te bepalen na bijvoorbeeld een asbestverwijdering.

Luchtmetingen na asbestverwijdering worden conform NEN2990 verricht. Bij een luchtmeting vormt de visuele inspectie een onderdeel van deze verrichting. Na goedkeuring van deze inspecie val de inspecteur overgaan tot bemonstering van de luchtkwaliteit, waarna de filters onder de microscoop onderzocht zullen worden. Wanneer uit deze analyse blijkt dat de luchtkwaliteit voldoet aan de wettelijke norm wordt de vrijgaverapportage opgesteld.

De vrijgaverapporten worden voorzien van een duidelijke tekening en fotomateriaal. Zo weet u na onze eindcontrolemeting direct of de opgeleverde saneringslocatie voldoet aan de gestelde eisen in de normering. Het rapport met onze bevindingen van het onderzoek conform NEN 2990 wordt afgegeven op de locatie. Lees meer op https://findbedrijven.nl/asbest-inspecties-en-analyses/eindcontroles-na-asbestsanering/

menuarrow-right